Galerie Kats - Kunst en meer!

Leonard Batenburg / Baatdesign

In 2002 startte Leonard Batenburg zijn eigen bedrijf op. De naam was niet moeilijk, dat werd BAAT, een bijnaam van hem vanuit de jeugd. Leonard wist eigenlijk zijn hele leven al dat hij iets wilde met ‘tekenen’ en ‘iets maken’. Toch volgde hij niet zijn hart. Wellicht omdat de keuze voor een bepaald beroep erg moeilijk is als je nog zo jong bent.
Na het behalen van het VWO belandde hij op de HEAO in Rotterdam waar hij na 7,5 jaar de studie Bedrijfseconomie afrondde.

Moeizame jaren volgden op kantoor, van baan naar baan, steeds meer richting meubels. In 2002 hakte hij de knoop door en begon hij voor zichzelf, 3 dagen bij een plaatselijk meubelmaker, 2 dagen voor zichzelf. In 2004 begon hij fulltime voor zichzelf.

Na een aantal meubels te hebben gemaakt voor particulieren en bedrijven, ging hij zich richten op een aantal gerenommeerde designwinkels in Nederland. Met een paar sterke, functionele en minimalistische ontwerpen leverde hij een aantal jaren diverse salon- en bijzettafels aan hen. Daarnaast ontwierp hij voor een aantal meubelfabrikanten in Nederland.

Doordat de ‘creatiedrang’ groter werd, ontwikkelde BAAT haar activiteiten door op linnen/katoen te gaan schilderen. N mooie mix van meubels maken, ontwerpen  en schilderen was ontstaan. Momenteel schildert hij op paneel.BAAT staat voor eigen ontwerpen. De kunst hiervan is om heel puur te blijven denken. De ontwerpen zijn vaak strak, functioneel en krachtig van uitstraling.

Sinds 2010 heeft BAAT zijn eigen atelier. Een nostalgisch monumentaal pand heeft plaatsgemaakt voor een unieke BAAT sfeer.

Voor meer afbeeldingen klik op instagram:    

 

 

 

Te koop bij Atelier Galerie Kats
nu voor € 15,-. Op de pagina Waterpaard kunt U al enige pagina's bekijken.


Katse vlag te koop bij Atelier Galerie Kats (€ 15,-)